Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ( NWΟ ) ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ...!










ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ

Aτμοτηλεβόλο του Aρχιμήδη
Πολεμικό όπλο που εκτόξευε μπάλες βάρους ενός ταλάντου (περίπου 23 χλγμ) σε απόσταση 6 σταδίων (περίπου 1.100 μ). Λειτουργούσε με την ατμοσυμπίεση. Είναι το πρώτο παγκοσμίως όπλο που λειτουργούσε με ατμό. Το εφεύρε ο Αρχιμήδης στη διάρκεια της πολιορκίας των Συρακουσών από τους Ρωμαίους (213-211 πΧ). Με το όπλο ασχολήθηκε και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, που το ονόμασε "αρχιτρόνιτο" και έκανε τα πρώτα κατασκευαστικά σχέδια του όπλου. Ο Έλληνας μηχανικός Ιωάννης Σακάς, που πειραματίστηκε πολύ με τα έργα του Αρχιμήδη, έκανε την ανακατασκευή του όπλου για πρώτη φορά. Το όπλο είναι λειτουργικό και εξακοντίζει μπάλες βάρους 2-2,5 κιλών σε απόσταση 350-400 μ.

Ο ΞΥΛΙΝΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ
ΥΠΕΡ-- ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ  ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αρχείο:Giovanni Domenico Tipeolo, Procession of the Trojan Horse in Troy. 1773..jpg
ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Bυζαντινή Bαλλίστρα υγρού πυρός
Bαλλίστρα εκτόξευσης υγρού πυρός, παραλλαγή της πυρφόρου βαλλίστρας. Πρόκειται για τον καταπέλτη που είχε εφευρεθεί στην αυλή του Διονυσίου του Πρεσβύτερου (430-367 πX), τον οποίο,πιθανότατα, μετέτρεψε ο Kαλλίνικος στις αρχές της βυζαντινής περιόδου.
Φορητό φλογοβόλο όπλο, όπως απεικονίζεται σε αραβική πηγή του 14ου αι. Aποτελεί αυτόνομο σύστημα άντλησης και εκτόξευσης εύφλεκτου υγρού (νάφθα, υγρό πυρ) από έναν εμβολοφόρο σωλήνα που συνδέεται με μια δεξαμενή. Πρόκειται για βυζαντινό χειροσίφωνα, τον οποίο αντέγραψαν οι Άραβες. Ήταν όπλο αγχέμαχο με μεγάλη επίδραση στην ψυχολογία του αντιπάλου. Eίχε δυνατότητα ρίψης 10-12 βολών με δεξαμενή 3 λίτρων.
Το υγρό πύρ αποτέλεσε για πολλούς αιώνες το σημαντικότερο όπλο της Ελληνικής μεσαιωνικής αυτοκρατορίας, αλλά και των αράβων που από τον 10ο αιώνα και μετά άρχισαν να το χρησιμοποιούν. Το υγρό πύρ όμως ήταν ακαταμάχητο και στον ψυχολογικό τομέα. Η επίδρασή του στο ηθικό του εχθρού ήταν καταλυτική. Εκατοντάδες κείμενα εξιστορούν τον τρόμο που προκαλούσε στους βαρβάρους, αλλά και στους άλλους ξένους πολιτισμένους λαούς η χρήση του "Ελληνικού πυρός" όπως συνήθως το αποκαλούσαν και όπως σήμερα είναι ακόμη γνωστό σε όλο τον κόσμο. Από τον 15ο αιώνα και μετά την τελειοποίηση της μαύρης πυρίτιδας και τη χρησιμοποίηση των πυροβόλων όπλων, το υγρό πύρ και γενικά οι εμπρηστικές ύλες εγκαταλείφθηκαν σταδιακά. Όμως τετρακόσια χρόνια αργότερα, κατά τον 19ο και 20ο αιώνα, βλέπουμε να αναβιώνουν και πάλι τα λησμονημένα εκείνα όπλα των Βυζαντινών, αφού τα φλογοβόλα, οι εμπρηστικές βόμβες, οι χειροβομβίδες και οι βόμβες "μολότωφ"(πήλινη χειροβομβίδα) δεν είναι τίποτα άλλο παρά τελειοποιημένες μορφές του υγρού πυρός, των σιφώνων και των χειροσιφώνων, όπλα τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει με τόση επιτυχία οι πρόγονοί μας κατά τον μεσαίωνα.[ μπορώ να πώ οτι ο καταπέλτης και η εκτόξευση υγρού πυρός, τα φλογοφόρα  βέλη τοξοτών,ο πολιορκητικός Κριός, ήταν η συμπάθειά μου από τα σχολικά μου χρόνια στο δημοτικό καθώς και το σπαθί μαζί με την ασπίδα  και  ο  διπλός  πέλεκυς , επίσης θαύμαζα
και τις γυναίκες πολεμίστριες , τις Αμαζόνες].

Παρακάτω ακολουθεί ένας κατάλογος με τα όπλα των Βυζαντινών.



  -Το σπάθιον [ξίφος] ήταν ένα ισχυρό και μακρύ όπλο με μήκος περίπου ενός μέτρου, που επέτρεπε στον ιππέα να πλήττει τον αντίπαλο του, πεζό ή έφιππο.
· Το βαρδούκιον [ρόπαλο] ήταν ένα φοβερό όπλο. Αποτελούνταν από μια βέργα σιδερένια ή ένα κομμάτι γερού ξύλου, πάνω στο οποίο ήταν στερεωμένα καρφιά.
· Το κοντάριον [δόρυ] ήταν όπλα που είχαν κυρίως οι πεζικάριοι. Χρησίμευε στον τραυματισμό του αντιπάλου από μακριά.
· Ο πέλεκυς [τσεκούρι] είχε μία ή δύο κόψεις. Το ξύλο πάνω στο οποίο ήταν στερεωμένος είχε μήκος από ένα ως ενάμιση μέτρο.
-Το σκουτάριον [ασπίδα] στην εξωτερική επιφάνεια του σχεδιάζονταν διάφορες παραστάσεις (ζώα, άγιοι, γεωμετρικά σχήματα) που δήλωναν την μονάδα στην οποία άνηκε ο στρατιώτης.
-Ο Πολιορκητικός Κριός(τον χρησιμοποιούσαν στις πολιορκίες)
Ο κριός ήταν βαρύς δοκός. Τον κρατούσαν πολλοί πολεμιστές και παίρνοντας φόρα ορμούσαν στον στόχο, τείχος ή πύλη για να τον καταρρίψουν. Μπορεί να ήταν επίσης αιωρούμενος με αλυσίδες ή σχοινιά, έτσι ώστε με την ανάλογη ώθηση να ταλαντώνεται. Ο κριός είχε μεταλλική επένδυση, που έκανε την μύτη του πιο ανθεκτική.
-Πολιορκητική Χελώνη
Όταν οι πολιορκημένοι κλείνονταν μέσα στα τείχη τους, οι επιτιθέμενοι σκαρφίζονταν διάφορα τεχνάσματα για να σπάσουν την πολιορκία. Άνοιγαν τρύπες στον τοίχο με τρυπάνι, ορμούσαν με τον πολιορκητικό κριό, έσκαβαν τούνελ κάτω από τα τείχη ή έριχναν χώμα στην τάφρο που περιέβαλε το οχυρό. Κατά την διάρκεια αυτών των προσπαθειών η χελώνη τους προστάτευε από τα πυρά των πολιορκημένων. Η χελώνη ήταν κατασκευασμένη με σκεπή και πλευρικούς τοίχους από γερές σανίδες. Ήταν κινούμενη, αφού ήταν προσαρμοσμένη επάνω σε τροχούς. Διακρίνονταν σε επιθετική χελώνη, η οποία είχε κριό, και σε αμυντική χελώνη, η οποία απλά προστάτευε του επιτιθέμενους πολεμιστές.
Για την κατασκευή ή την επισκευή των χελωνών ο στρατός διατηρούσε μαραγκούς.Η πολιορκητική χελώνη καθώς και ο πολιορκητικός κριός ήταν όπλα που χρησιμοποιούσαν οι επιτιθέμενοι σε πολιορκίες.


Αυτή είναι μια μικρή περιγραφή σε οπλισμό αρχαίων και βυζαντινών χρόνων.

ΠΙΣΤΟΛΙΑ

Δίνω και μία τιμητική μικρή περιγραφή σε έναν Μανιάτη,διότι έχω μια συμπάθεια εκτός από
τη Σπάρτη και στη Μάνη,σε κάποιον που είχε " τη χάρη" αλλά και "το όνομα":
" ΚΑΠΕΤΑΝ  Τρουπάκις  Μιχαήλ  ΕΝ ΚΑΡΔΑΜΙΛΗ  ΜΑΝΗ ".Βρέθηκε το πιστόλι με αυτό το όνομα χαραγμένο πάνω του.
Από τη πιστόλα του Καπετάν Τρουπάκη του Μανιάτη (τον επέλεξα διότι γράφτηκε ότι
είχε στη κατοχή του συλλεκτικό κομμάτι,ασημένιο,φιλοτεχνημένο,με σπάνιο μηχανισμό Rossi).

ΟΠΛΙΚΑ   ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ    ΞΗΡΑΣ[ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΕΡΠΙΣΤΡΙΕΣ Η΄ΤΑΝΚΣ] ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΛΟΓΟΒΟΛΑ ΞΗΡΑΣ.

ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ - ΠΟΛΙΟΡΚΗΤΙΚΗ ΧΕΛΩΝΗ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.



Αρχείο:US riverboat using napalm in Vietnam.jpg
ΦΛΟΓΟΒΟΛΑ


Εδώ τελειώνω με αυτές τις σύντομες περιγραφές οπλισμού των παλαιών &  σύγχρονων  χρόνων , για να περάσω σε μια σύντομη περίληψη των Νεοεποχίτικων Όπλων καταστολής του ανθρώπινου
νού - σώματος και ψυχής.ΤΑ "ΚΑΜΑΡΙΑ" ΔΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΟΠΛΑ "ΝΤΕΜΟΝΤΕ"...!ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ...; ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ..!


ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ - NWO-NEW WORLD ORDER)
1)Το σκοτεινό βιβλίο του Παγκόσμιου Συναγερμού πρός αφύπνιση ,
"το βιβλίο με τα πρακτικά των Σοφών της Σιών"
"Η ιδέα, όταν μπεί στη μάζα μετατρέπεται σε υλική δύναμη", είχε πει ο τραγολάγνος-τρομολάγνος μασώνος ,33ου βαθμού,Μαρξ,"τσιράκι"των νεφελίμιων σκοτεινών εβραιομασώνων και είχε απόλυτο δίκιο.(σιγά  να μην ήταν και δικό του απόφθεγμα, αυτό,είναι γραμμένο και στα νεφελίμια πρακτικά των σοφών της σιών, που με αγάπη ,φροντίδα και υπακοή ως πρός τους σκοτεινούς κυρίους τους,τύπωσαν και διατήρησαν απο χρόνια παλαιά έως σήμερα οι τραγολάγνοι και τρομολάγνοι εβραίοι).
Κατάλληλες ιδέες όταν μπουν στη μάζα την ευνουχίζουν και την αδρα- νοποιούν. Υπάρχει τώρα μια πληθώρα ιδεών, τόσο για παρακίνηση και δράση, όσο και για αποκοίμισμα και εφησυχασμό, από τις οποίες μπορούν να διαλέξουν καθημερινά οι άρχοντες για να χειραγωγήσουν και κατευθύνουν τις μάζες εκεί που επιθυμούν. Και αν υπάρχουν μερικοί εξυπνάκηδες "μορφωμένοι" που καταλαβαίνουν τους μηχανισμούς και δε θέλουν να υπακούσουν, τότε υπάρχουν και τα στρατοδικεία και η αστυνομία για να τους νουθετήσουν σε πειθαρχία και συμβιβασμό. Μερικά μόνο παιδιά "που βράζει το αίμα τους" και δεν πτοούνται από τις φοβέρες και τις απειλές αντιδρούν με χιούμορ και περισσή ευφυία με σλόγκαν όπως "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του", "Καλός ψηφοφόρος, κουλός ψηφοφόρος", "Μη χέζεστε πάνω σας, χέστε τους άλλους", "Μη περιμένετε να χιονίσει για να δείτε άσπρη μέρα", "Όταν σας εξετάζουν, να απαντάτε με ερωτήσεις", "Εμπρός στον έτσι που χάραξε ο τέτοιος", "Ό,τι δε φτάνει ο λαγός, πηδάει και το φτάνει" ή "Βασίσου στις ιδέες σου, σίγουρα θα καταρρεύσουν" ή το οικολογικό "Γκρεμίστε τις πολυκατοικίες, κρύβουν το ηλιβασίλεμα..."

2)Ο  ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ  ΠΟΛΕΜΟΣ
Συμβουλές  για τη χρησιμοποίηση του ψυχολογικού πολέμου σε όλες τις μορφές του για τη διάσπαση ενός εχθρικού στρατού και τη σύλληψη του αρχηγού του.Έπρεπε επίσης οι πράκτορες του "βασιλιά" ή ηγέτη, να διεισδύουν στα "βασίλεια" των εχθρών του και να διασπείρουν την ηττοπάθεια, παραπλανώντας τους ανθρώπους, ιδίως της πρωτεύουσας, με ψεύτικες ειδή - σεις για τους αρχηγούς και τις πολεμικές δυνάμεις.Παρόμοιες συμβουλές βρίσκονται στο βιβλίο "Η Τέχνη του Πολέμου" του Κινέ- ζου θεωρητικού ΣανΤσου, ο οποίος έγραψε τον ίδιο περίπου καιρό. Σύμφωνα με αυτόν "Όλοι οι πόλεμοι βασίζονται στην εξαπάτηση. Έτσι όταν μπορούμε να επιτεθούμε, πρέπει να φαινόμαστε ότι δεν μπορούμε. Όταν χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας, πρέπει να φαινόμαστε αναποτελεσματικοί, όταν είμαστε κοντά, πρέπει να κάνουμε τον εχθρό να πιστέψει ότι είμαστε πολύ μακριά, όταν είμα- στε μακριά, πρέπει να το κάνουμε να πιστεύσει ότι είμαστε κοντά. Προσφέ- ρουμε δολώματα για να δελεάσουμε τον εχθρό. Προσποιούμαστε ότι βρισκό- μαστε σε αταξία και τον συντρίβουμε...Το να συλλάβεις ολόκληρο το στρατό του εχθρού, είναι καλύτερο από το να τον καταστρέψεις. Το να καταλάβεις ανέπαφο ένα σύνταγμα ή μια ομάδα, είναι καλύτερο από το να τους εξολο- θρεύσεις. Γιατί το να νικήσεις εκατό νίκες σε εκατό μάχες δεν είναι το αποκο- ρύφωμα της δεξιοτεχνίας. Το να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχη, αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη. Έτσι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία στο πόλεμο είναι το να επιτεθείς στη στρατηγική του εχθρού. Το επόμενο καλύτερο είναι να δι- αλύσεις με τη διπλωματία σου τις συμμαχίες του. Το επόμενο καλύτερο είναι να επιτεθείς στο στρατό του. Και η χειρότερη πολιτική είναι να επιτεθείς σε πόλεις". 

3)Η   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική στρατηγική για τη "δαιμονοποίηση" των ηγετών, ήταν η χρησιμοποίηση ιστοριών θηριωδίας και ωμότητας. "Ένας χρήσιμος κανόνας για τη διέγερση του μίσους, αν αυτοί αρχικά δεν εξαγριωθούν, είναι η χρησιμοποίηση μιας θηριωδίας. Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί με απαράλλακτη επιτυχία σε κάθε γνωστή σύγκρουση του αν- θρώπου". Κυνικά λοιπόν, ύπουλα, στημένα παιχνίδια από τους προπαγανδι- στές. Διαφορετικά από τους ειρηνιστές που υποστηρίζουν ότι όλοι οι πόλεμοι είναι θηριώδεις και απάνθρωποι, ο προπαγανδιστής με τη στημένη ιστορία του
προβάλλει την ιδέα ότι ο πόλεμος είναι θηριώδης μονάχα όταν εξασκείται από τον εχθρό. Μια από αυτές τις ιστορίες θηριωδίας που κυκλοφόρησε στη διάρ- κεια του πολέμου στο κατοχικό έπος, ήταν για ένα βαρέλι γεμάτο από βολβούς ματιών (μήπως αυ- τό μας θυμίζει την ιστορία του βαρελιού με τα καρφιά των Εβραίων που χρη- σιμοποιόταν παλιά σαν μπαμπούλας για τα παιδιά;). Στην πολεμική προπαγάνδα  σκέφτονται ,ότι οι ιστορίες θηριωδίας θα είναι πάντα δημοφιλείς, γιατί το ακροατήριο μπορεί να αισθανθεί έτσι μια δίκαιη α- γανάκτηση εναντίον του εχθρού και να τον ταυτίσει σε κάποιο σημείο με τους δράστες των ειδεχθών εγκλημάτων.
"Οι Σύμμαχοι",πάντοτε, βέβαια απέφευγαν να εστιαστούν και να ταχθούν υπέρ κάποιας πλευράς στις τρομε- ρές γενοκτονίες ανά των φυλών του πλανήτη.Ήταν μοναχά οι απλοί "παρατηρητές" και κατέγραφαν τα γεγονότα...Οι πραγματικοί τρομοκράτες, οι εχθροί που επιτίθονταν, ήταν πάντα και θύτες και θύματα ώς πρός το συμφέρον τους...
Η μεγαλύτερη ψεύτικη προπαγάνδα(πρόκειται περί τραγικά τραγελαφικής πραπαγανδιστικής πλύσης των εγκεφάλων μας),όλων των εποχών είναι αυτό το "ολοκαύτωμα των κακομοίρηδων των εβραιούληδων"...ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΛΕΟΣ...!!!Σαν ζητιανάκια,αποζητούν τη θλίψη και τη λύπη των απανταχού ανθρώπινων φυλών επί της γής...Τι ταπεινοί που είναι τελικά....


Να πώς περιγράφει το Ινστιτούτο για την Ανάλυση της προπαγάνδας αυτή τη
τεχνική: ο προπαγανδιστής,μισθώνει μια αίθουσα,νοικιάζει ραδιοφωνικούς σταθμούς,
γεμίζει ένα μεγάλο στάδιο,και στήνεται ένα μεγάλο λα'ι'κό πανηγύρι ή ένα φαινόμενο
ανθρώπινης εθνικής παρέλασης.Χρησιμοποιεί όλες τις δραματικές τέχνες,με σύμβολα,
χρώματα,μουσική,κίνηση,δωράκια,λουκολικά εδέσματα,πυροτεχνήματα,μουσικά συγκροτήματα κ.ά.
Μας κάνει να γράψουμε γράμματα,να στείλουμε ευχητήρια τηλεγραφήματα,ανθοδέσμες,
να συνεισφέρουμε στον σκοπό του.Προσφεύγει στην επιθυμία,κοινή στους περισσότερους
απο εμάς,ν' ακολουθήσουμε το πλήθος.Επειδή θέλει ν'ακολουθήσουμε το πλήθος
σε μάζες,κατευθύνει την εκκλησή του σε ομάδες που συγκρατούνται ήδη με κοινούς
δεσμούς εθνικότητας,θρησκείας,φυλής,φύλου,εργασίας.
Έτσι οι προπαγανδιστές που κάνουν εκστρατεία υπέρ ή εναντίον ενός προγράμματος,
θα προσφύγουν σε εμάς για την τελειοποίηση του τελικού στόχου τους.
Κι έπειτα στο ανθρώπινο σύνολο,όλων των κοινωνικών βαθμίδων.

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων(U.S.A)

"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης."
Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) Τεύχος 1974, σελ. 558.(NWO).



ΚΡΥΦΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΛΕΣΧΕΣ-ΜΑΣΩΝΩΝ-ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ- THE SKULLS AND BONES-ΛΕΥΚΗ & ΜΑΥΡΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ.

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Σε κάθε μυστική και απροσπέλαστη σύνοδο της Λέσχης Bilderberg ένας ασήμαντος αριθμός ανθρώπων διαμορφώνει μια συναίνεση για τις προτεραιότητες που θα πρέπει να απασχολήσουν τον κόσμο τα επόμενα χρόνια, σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Οι πραγματικοί στόχοι της Bilderberg έχουν αποσαφηνιστεί με ακρίβεια από πολλά έγκυρα δημοσιογραφικά όργανα.
http://www.defencenet.gr/defence/index2.php?option=com_content&task=view&id=12492

πηγές:INTERNET/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου